سخنان حضرت آیت‌الله رجبی در مورد شخصیت علامه فقید حضرت آیت‌الله مصباح یزدی (رضوان الله تعالی علیه)

حضرت آیت‌الله محمود رجبی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، با اشاره به جایگاه والا و شخصیت علمی علامه مصباح یزدی و با بیان اینکه ایشان نماد اسلام ناب محمدی بوده و در ابعاد مختلف علمی سرآمد بودند، گفتند: ایشان در بعد فقهی از محضر امام خمینی(ره)، حضرت آیت الله العظمی بروجردی(ره) و آیت الله العظمی بهجت به خوبی استفاده کرده بودند.

وی با تأکید بر اینکه مرحوم علامه مصباح یزدی(ره) از منظر فقهی بسیار برجسته بودند، ادامه دادند: حضرت امام(ره) کتاب «البیع» که مفصل‌ترین کتب فقهی ایشان است را قبل از چاپ به علامه مصباح یزدی(ره) داده و از ایشان خواسته بودند آن را مطالعه کرده و نظرات خود را ارائه دهند.

آیت‌الله رجبی با بیان اینکه مرحوم علامه مصباح یزدی(ره) در اخلاق و عرفان نیز از اساتید بزرگی مانند حصرت امام خمینی(ره)، آیت‌الله بهاءالدینی، آیت‌الله انصاری همدانی، حاج آقاحسین قمی، علامه طباطبایی و مرحوم آیت‌الله بهجت بهره‌ها برده و مورد عنایت آن بزرگواران بوده است اظهار داشتند آیت‌الله بهاءالدینی درجلسه‌ای خطاب به ایشان فرموده بودند من در چهره شما سیمای قرآن را می‌بینم.

وی افزود: علامه مصباح تا آنجا از نظر اخلاقی مورد تأیید مرحوم آیت‌الله بهجت(ره) بودند که وقتی عده‌ای از آیت‌الله بهجت درخواست درس اخلاق کردند ایشان فرمودند از آیت‌الله مصباح درخواست نمایید و بنده هم به ایشان می‌گویم که بپذیرند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه بیان داشت: ایشان از لحاظ تفسیری نیز از شاگردان مبرز علامه طباطبایی(ره) بودند ومرحوم علامه طباطبایی تفسیرالمیزان را قبل از چاپ در اختیار ایشان قرار می‌دادند تا نظرات خود را به علامه ارایه کنند و در جلسه‌ای ایشان را در تفسیر المیزان شریک خود دانسته‌اند.

وی به تبیین شخصیت علمی و فلسفی علامه مصباح یزدی(ره) پرداخت و با بیان اینکه به اعتراف اندیشمندان و اهل فن، ایشان از اندیشمندان نظریه‌پرداز در مسائل فلسفی بودند، عنوان کرد: برخی از آثار فلسفی ایشان در حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌های داخل و خارج از کشور تدریس می‌شود.

عضو هیئت امنای دانشگاه قم اظهارداشتند: علامه مصباح(ره) در مدیریت، برنامه‌ریزی، آینده‌نگری وجامع‌نگری و عمق اندیشه راهبردی کم‌نظیر بود و برای تربیت نیروی انسانی مورد نیاز جامعه و نظام نهادسازی و به تربیت کادر علمی کارآمد و روزآمد برای گام اول و دوم انقلاب پرداخت.

وی اشراف علامه مصباح(ره) بر علوم انسانی جدید را مورد توجه قرار داده و گفتند: ایشان در عرصه علوم انسانی رویکردی نقادانه و نوآورانه دارند؛ به عنوان نمونه یکی از اساتید که برای تألیف کتاب کجروی اجتماعی اقدام به جمع‌آوری نظریات مختلف غربی، قرآنی و روایی کرده بود، هنگامی که کتاب معارف قرآن علامه مصباح(ره) را مطالعه کرد به اذعان خودش نظریه‌ها ی بدیع و نقش آفرینی را در این کتاب یافته بود که منحصر به فرد ایشان است.

عضوشورای عالی حوزه‌های علمیه با بیان اینکه علامه مصباح یزدی(ره) در جنبه‌های مختلف به جامعه علمی، پیشرفت علم و به‌ویژه علوم انسانی خدمات شایانی ارائه داده‌اند، مطرح کردند: آثار ایشان درعلوم اجتماعی، فلسفه‌های مضاف و علم و دین گواه این واقعیت است.

آیت‌الله رجبی با بیان اینکه کتاب آذرخش کربلای ایشان رویکرد جدیدی به تاریخ را ارایه کرده که اعجاب رهبر معظم انقلاب را در پی داشت.

وی اظهار داشت: علامه مصباح یزدی در زمینه شرح احادیث، ادعیه و زیارات، نیز رویکرد و تحلیل نوینی عرضه کرده است.

آیت‌الله رجبی با اشاره به اینکه آیت‌الله مصباح یزدی(ره) از نظر مسائل اجتماعی و سیاسی نیز بنابر فرموده رهبر معظم انقلاب، دارای بصیرت کامل بودند، تصریح کرد: ایشان جریانات انحرافی را به خوبی تشخیص داده و به مبارزه با آن می‌پرداختند؛ یکی از کارشناسان غربی در این رابطه گفته بود «قاتل دموکراسی غربی، محمدتقی مصباح یزدی است».

وی با اشاره به اینکه علامه مصباح یزدی(ره) از شخصیت‌های کم نظیر عرصه مقابله با نظریات انحرافی و التقاطی بودند، ابراز داشت: آیت‌الله مشکینی(ره) فرموده بودند «حوزه‌های علمیه باید سال‌ها هزینه‌های زیادی صرف کنند تا یک فرد مانند آیت‌الله مصباح تربیت شود»؛ مراجع تقلید نیز با تجلیل از ایشان یاد می‌کنند.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به عمق اندیشه استراتژیک علامه مصباح یزدی(ره) ابراز داشت: امروز باید دانست که تداوم این تفکر و این اندیشه سترگ برای دشمنان و غرب‌زدگان خوشایند نیست و برای همین به ایشان هجمه می‌کنند.

وی اهانت به ساحت مقدس علامه مصباح یزدی(ره) را پنجه به آفتاب کشیدن دانست و تصریح کرد: طبق بیان حکیمانه رهبرمعظم انقلاب برخی جریانات در برابر قدرت علمی و منطقی علامه مصباح یزدی(ره) سخنی برای گفتن ندارند، به ایشان هجمه می‌کنند و این تهاجمات بر عظمت ایشان خواهد افزود و سِرّ آن نیز این است که این عالم ربانی جز برای رضای خدا تلاش نمی‌کردند.