دیدار حضرت آیت‌الله حسینی بوشهری با حضرت آیت‌الله رجبی در مؤسسه امام خمینی(ره)

حضرت آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری روز جمعه 1400/4/10 با حضور در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با حضرت آیت‌الله محمود رجبی دیدار کرد.

آیت‌الله حسینی بوشهری در ابتدای این دیدار، ضمن تسلیت رحلت آیت‌الله مصباح یزدی(ره)، با گرامیداشت یاد و خاطره حضرت علامه آیت‌الله مصباح یزدی(ره) گفتند: آیت‌الله مصباح یزدی(ره) حقیقتا مصداق این حدیث شریف «إِذَا مَاتَ الْعَالِمُ ثُلِمَ فِی الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا یَسُدُّهَا شَیْءٌ إِلَی یَوْمِ الْقِیَامَةِ» بودند. در ادامه انتصاب آیت‌الله رجبی از سوی مقام معظم رهبری به ریاست مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) را تبریک گفته و آرزوی توفیقات روزافزون برای ایشان را از خداوند متعال خواستار شدند.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با هدف تربیت شاگردان مجتهد و عالم به اقتضائات عصر امروز با تلاش آیت‌الله مصباح(ره) فعالیت خود را آغاز کرده و نیروهایی را تربیت کردند که در مراکز و نهادهای مختلف جامعه مشغول به فعالیت مؤثر هستند و بعد از فقدان آن عالم بزرگ باید این راه ادامه یابد. وی افزود: مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) امروزه به‌ویژه با توجه به پیوست حکم ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری وظایف سنگینی بر عهده دارد و جناب‌عالی و شاگردان زیادی در این مرکز مبارک به دست آیت‌الله مصباح یزدی(ره) تربیت یافتند و شایسته است که راه آن عالم بزرگ همچنان ادامه دهند.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه گفتند: ارتباط مؤسسه امام خمینی(ره) با شورای عالی حوزه و مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه از نکاتی است که همواره باید مورد تأکید باشد. ایشان با اشاره به اهمیت فعالیت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) بیان کردند: به بعد حوزوی این مرکز مبارک که همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری نیز بوده است توجه داشته باشید و افرادی را در این مؤسسه تربیت کنید که در ابعاد گوناگون جامع باشند و علاوه بر اینکه در مباحث روز در سطوح بالایی باشند حقیقتاً یک مجتهد نیز باشند.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: امروزه همه ما در  نظام اسلامی ایران زندگی می‌کنیم که طبعا همگی در قبال این نظام اسلامی وظیفه مهمی بر عهده ‌داریم و این نظام اسلامی به مراکز مهمی همچون مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) نیاز دارد تا خلأهای آن به‌خوبی برطرف شود.

امام‌جمعه قم خاطرنشان کرد: گاهی برخی افراد در مقام سخن خوب حرف می‌زنند و در روحیه دیگران نیز اثرگذار هستند، اما وقتی نوبت به خودشان می‌رسد که از سخنان خود دفاع کنند و طبق حدیث شریف به عمل خود مردم را هدایت کنند، می‌بینیم که این‌گونه نیستند و تنها در مقام سخن حرف‌های خوبی زده می‌شود، اما جنابعالی در انتخابات خبرگان رهبری با منش و عمل خود این کار را ثابت کردید و این حرکت بسیار مهم و اثرگذار بود.

ایشان در پایان گفتند مؤسسه امام خمینی(ره) ظرفیت‌هایی دارد که حوزه ندارد و ظرفیت‌هایی حوزه دارد که در مؤسسه موجود نیست بنابراین باید از ظرفیت‌های یکدیگر استفاده کنیم.

حضرت آیت‌الله رجبی رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) نیز ضمن خیر مقدم به ایشان فرمودند: امید است این حضور حضرتعالی در مؤسسه سرآغازی برای پیوند مستحکم‌تر میان شورای عالی و مرکز مدیریت و موسسه امام خمینی(ره) باشد.

حضرت آیت‌الله رجبی عضو شورای عالی حوزه افزودند: مؤسسه امام خمینی(ره) یک مرکز حوزوی بوده و با هدف کمک به حوزه علمیه تأسیس شده است و از آنجایی که علامه مصباح (ره) به دنبال کارآمدی حوزه در انجام رسالت جهانی برای پاسخگویی به سؤالات و شبهات بودند، یک سلسله دروس مورد نیاز را در این راستا در بخش آموزش مؤسسه گنجاندند و تا کنون مؤسسه در این بخش، فعالیت‌های خوبی داشته و نیروهای کارآمدی تربیت کرده که در مراکز مختلفی در سراسر کشور در حال فعالیت می‌باشند. برخی از رشته های موسسه نیز مانند تفسیر، فلسفه و کلام و تاریخ اسلامی اصولا رشته‌های حوزوی است که در راستای رسالت حوزه قدم‌های موثر و چشمگیری برداشته است.

عضو جامعه مدرسین اظهار داشت برای موفقیت در گام دوم انقلاب و گام‌های آینده به سوی تمدن نوین اسلامی نیاز به کادرسازی و تولید نظریه‌های علوم انسانی اسلامی داریم و مؤسسه برای تحقق این دو هدف تأسیس شده است و راه علامه مصباح (قدس‌سره) را در این مسیر با کمال جدیت ادامه می‌دهیم. وی در ادامه آمادگی مؤسسه را برای همکاری با شورای عالی حوزه علمیه و مرکز مدیریت در همه عرصه‌ها را اعلام کردند و با اشاره به خاطره‌ای از علامه مصباح(ره) فرمودند که ایشان ابتدا کار نظام جمهوری اسلامی و سپس کارهای مرتبط به حوزه علمیه و در نهایت کار مؤسسه را، ترتیب اولویت‌بندی امور اعلام کردند. چرا که فعالیت‌های مؤسسه بخش مهمی از کارهای حوزه علمیه است.

ایشان در پایان صحبت‌های خود ضمن یاد و خاطره حضرت علامه مصباح یزدی(ره) به توصیه‌های دائمی ایشان مبنی بر انجام فعالیت خالصانه و توسل به حضرات معصومین (علیهم‌السلام) اشاره نمودند.