دیدار آقای محمدمهدی حاج‌محمدی رئیس سازمان زندان‌ها با حضرت آیت‌الله رجبی

آقای حاج‌‌محمدی ضمن عرض تسلیت رحلت حضرت علامه مصباح(ره)، از اینکه چنین دیداری صورت گرفته ابراز خرسندی کردند.

ایشان با اشاره به کلامی از مقام معظم رهبری که فرموده بودند: «زندان باید آموزشگاه نیکی‌ها شود» ابراز داشتند که وضعیت فعلی ما با آنچه از طرف حضرت امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری تعیین شده خیلی فاصله دارد. قصد ما این است تا در این مدتی که در این مسئولیت هستیم، تلاش مؤثرتری داشته باشیم و به اهداف پیش‌بینی‌شده نزدیک‌تر شویم.

رئیس سازمان زندان‌ها گفت اگر قرار است زندان آموزشگاه‌ نیکی‌ها شود باید نسبت به متون آموزشی نگاه جدی‌تری داشته باشیم. برای تربیت بزهکاران اگر بخواهیم تولید دانش کنیم، یکی از مجموعه‌ها که خیلی می‌تواند به ما کمک کند مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(‌ره) می‌باشد و ما محتاج کمک این مجموعه هستیم تا هدف‌گذاری‌ها و آرزوها برآورده شود.

ایشان خاطر نشان کرد بسیاری از زندانیان استعداد خوبی دارند و اگر می‌بینیم که خطا رفته‌اند چون خود را در معرض آموزه‌های دینی قرار نداده‌اند. این افراد که روزی منشأ و مولد بدی‌ها بوده‌اند، اگر به مسیر درست بازگردند می‌توانند عده‌ای را هم با خود برگردانند.

آقای حاج‌محمدی بیان داشت که زندان، آموزشگاه نیکی‌هاست که این آموزشگاه، نیاز به مربی و آموزگار دارد. شاید بهترین این مربی‌ها پرسنل زندان‌ها باشد که چگونگی تربیت آنها مهم است.

حضرت آیت‌الله رجبی نیز در این دیدار فرمودند طبق آموزه‌های دینی انسان‌ها فطرت پاک خدایی دارند، جنبه‌های منفی، عارضی است. هر که زندان می‌آید فطرت الهی او نیز همراهش می‌باشد. همه انبیا هم برای هدایت آمده‌اند. یعنی اگر به انسان‌ها راه را نشان دهند، طالب پیمودن راه درست هستند. بنابراین هدف اصلی از ارسال رسل و انزال کتب این است که سره را از ناسره نشان دهند و از این هدایت‌های اسلامی پاسداری کنند. با اینکه برای پیامبر شأن حاکمیتی هست، قرآن بر هدایت و معرفت بیشتر تأکید می‌کند.

ایشان اضافه کردند نقطه شروع انحرافات، اندیشه‌های خلاف موازین دین است. وقتی حق و باطل از هم جدا هستند، از هم قابل تشخیص‌ هستند، اما وقتی با هم مخلوط می‌شوند مشکل ایجاد می‌کنند. مجرمان هم ذاتا طالب حق‌اند، کافی است راه درست به آنها نشان دهید.

آیت‌الله رجبی گفتند شهید لاجوردی که خود مدتی در این مسئولیت بوده‌اند، انسان عجیبی بود. در آن زمان که روی افکار منافقین هم خیلی کار شده بود. وقتی یکی از این افراد را از اتاقی به جای دیگر منتقل می‌کردند در حیاط دیده بود که شهید لاجوردی خودش لباس می‌شوید و روی بند می‌اندازد، وقتی این صحنه را دیده بود، کاملا مسیرش عوض شده بود.

عضو جامعه مدرسین خاطر نشان کرد البته خداوند در کنار ارسال پیامبران سختی‌ها را هم می‌آورد تا انسان‌‌ها به درگاه الهی تضرع کنند. هم کار عاطفی و هم کار معرفتی باید در کنار هم باشد. زندان نامطلوب است ولی فرصت گران‌بهایی برای هدایت آنهاست. انسان‌ها برای مسیر درست هم معرفت و هم انگیزه نیاز دارند اگر هر کدام نباشد تصمیمی درست نمی‌‌گیرند. باید با نگاه فرصت به این افراد نگریسته شود. چون همان‌گونه که این افراد در انحراف مرجع‌اند، اگر برگردند نیز مرجع می‌شوند و بسیار اثرگذار خواهند بود.

استاد رجبی فرمودند حضرت علامه مصباح رحمه‌الله در ایام آخر عمر شریف‌شان مرتب می‌فرمودند که این تجربه عمر من است که هر کجا کار، خالصانه و برای خدا انجام شود، ضرر نکرده‌ایم و نتایجی فوق تصور ما به همراه خواهد داشت. ایشان بر توسل به اهل بیت علیهم‌السلام تأکید داشتند و اینکه آسان‌ترین، ثمربخش‌ترین و مطمئن‌ترین راه برای رسیدن به اهداف، توسل به اهل بیت علیهم‌السلام است.

رئیس مؤسسه امام خمینی(ره) در پایان سخنان خود فرمودند ما در مجموعه مؤسسه امام خمینی(ره) با تمام توان آماده همکاری و کمک به سازمان زندان‌ها هستیم.