دیدار تعدادی از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی با حضرت آیت‏ الله رجبی

در ابتدای این دیدار که در روز شنبه 21 فروردین 1400 برگزار شد تعدادی از نمایندگان محترم به ایراد سخن پرداختند. در این سخنان به برخی فعالیت‏ها و طرح‏های نمایندگان محترم مجلس و همچنین به برخی مشکلات سد راه اشاره شد. و یکی از مشکلات مورد اشاره، عدم وحدت نیروهای انقلابی دانسته شد و از حضرت آیت‏ الله رجبی خواسته شد تا علل و راه حل این مشکل را بیان فرمایند.

برخی از نمایندگان نیز خود را از تعلیم‏ دیدگان مؤسسه دانسته و برخی دیگر از تأثیرات دوره ‏های طرح ولایت بر خود و دیگر افراد شرکت کننده در این دوره ‏ها مطالبی را مطرح کرده و بیان داشتند که گاهی شبهاتی از غرب بر ما وارد می ‏شد که پاسخ دادن به آن برای ما مشکل می‏بود ولی پس از شرکت در این دوره ‏ها هم خود از آفات این شبهات مصون ماندیم و هم توانستیم پاسخی مناسب به این شبهات داشته باشیم و درخواست ما این است که این طرح با قوت و قدرت به راه خود ادامه دهد و ما در مجلس نیز به این امر کمک خواهیم کرد.

حضرت آیت‏ الله رجبی نیز در این دیدار ضمن خوش آمدگویی و تشکر از تلاش‌های ارزشمند نمایندگان محترم، طی سخنانی فرمودند:

خداوند متعال در قرآن کریم دو نوع ولایت را مطرح می فرمایند: یکی ولایت الله و دیگری ولایت طاغوت، و نوع سومی هم ندارد.

رئیس مؤسسه امام خمینی(ره) اظهار داشت روشن است که فقط خداوند متعال حق ولایت بر دیگران را دارد، چرا که خداوند مالک تمام هستی است. و البته افرادی هم که از ناحیه خداوند  متعال اذن دارند مانند پیامبر و اهل بیت او (علیهم السلام) نیز حق ولایت بر دیگران دارند که این شعبه از ولایت هم در قرآن و روایات مطرح شده است.

آیت‏ الله رجبی ادامه دادند ولی فقیه نیز ولایتش ولایت مأذون است که طبق روایات اهل بیت(ع) به ایشان واگذار شده است. ولایت فقیه، ولایت الله است و در نظام مقدس جمهوری اسلامی نیز هر سه قوه باید در مسیر اجرای این ولایت گام بردارند و مجلس شورای اسلامی با تبعیت از ولی فقیه مجرای تجلی ولایت الله می‌شود. و اینکه رهبر معظم انقلاب فرمودند این مجلس، انقلابی است یعنی باید ولایی باشد و هدف ولی را پیش ببرد؛ زیرا ولی فقیه سند مشروعیت نظام و ستون خیمه انقلاب است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزودند رمز وحدت جامعه‏ ای که می‏ خواهد در مسیر اسلام حرکت کند، رهبری و ولایت است، هرچه از ولایت فاصله بگیریم تشتت ایجاد خواهد شد. خداوند متعال، رهبری به ما عنایت فرموده که بیانات ایشان شفاف و راه گشاست و با توجه به فرمایشات ایشان افراد می‏ توانند راه را تشخیص داده و عمل مناسب را انجام دهند.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه بیان داشتند که قرآن می‏ فرماید «و اعتصموا بحبل الله»، این، ریسمان الهی است که موجب وحدت می‏ شود و در زمان ما ولی فقیه حبل الله است.

ایشان فرمودند علت مشکلات این است که کسانی که عهده‏ دار برخی از امور هستند اصل نظریه ولایت فقیه را قبول ندارند نه اینکه قبول داشته باشند و در مقام عمل اشتباه عمل کنند. بلکه یا به لحاظ نظری مسأله برایشان حل نشده است و یا به دلیل هواهای نفسانی به آن ایمان نداشته و ملتزم به آن نیستند.

ایشان با نقل خاطره‌ای از دیدار خود با سید حسن نصرالله اظهار داشت: سید حسن نصرالله فرمودند: رمز همه پیروزی‌های حزب‏ الله تبعیت همه اعضای حزب‏ الله از رأس آن تا کوچکترین رزمنده از رهبر معظم انقلاب است و توضیح دادند که این تبعیت فقط در جایی که حکم کنند نیست؛ بلکه حتی اگر احتمال دهیم که ایشان امری را می‌خواهند، با تمام وجود به آن اهتمام داریم.

آیت‏ الله رجبی بیان داشتند مشخص است که ولی فقیه به فکر سعادت دنیا و آخرت ما است و چیزی غیر از اسلام نمی‏ خواهد. لذا اگر گروه‏ ها و جمع‏ های ما، به خصوص در مسائل سیاسی، چنین اعتقاد و التزامی به ولی فقیه داشته باشند مشکلات حل می‏ شود و مشکل، ناشی از عدم التزام است و کسانی که از ولی فاصله گرفتند عاقبت بخیر نشدند. بنابراین باید برای تبعیت از رهبری، شاخص‏ های مد نظر ایشان را دانسته و طبق آن عمل نماییم. البته همدلانه عمل کردن، شفاف‌سازی مقصود و واژگان خود و عوامل دیگر هم در وحدت نقش دارد؛ ولی محوری‌ترین عامل وحدت، ولایت است. در زیارت جامعه نیز می‌خوانیم «بمُوالاتِكُمْ ... ائْتَلَفَتِ الْفُرْقَةُ».

ایشان فرمودند مرحوم علامه حضرت آیت‏ الله مصباح (ره) هم رهنمودهایی داشتند که می‏ تواند راه گشا باشد، از جمله سرمایه‏ گذاری روی شناخت وظیفه. ایشان در همه کارها به نظر کارشناسی اهمیت داده و حتی با شاگردان خود نیز مشورت می‏ کردند. گاهی علت مشکلات عدم توجه به این مقدمات است و البته مشکل نیت غیر الهی بودن را نیز باید در نظر داشت. علامه مصباح(ره) هر کاری را که شروع می‏ کردند نظر کارشناسی دیگران را می‏ شنیدند و به آن اعتنا می‌کردند.

ایشان وقتی به این نتیجه می‏ رسید که فلان کار وظیفه ایشان است، برای انجام آن از تمام توان و ظرفیت خویش استفاده می‏ کردند و تا آخر عمر پربرکت خود نیز در همین مسیر گام برداشتند.

ایشان از هیچ چیز نمی ‏ترسیدند. شاید به کسی کمتر مثل ایشان توهین شده باشد اما ایشان می‏ فرمودند در روز قیامت من باید در پیشگاه الهی جواب داشته باشم و مهم برای ایشان این مطلب بود.

ایشان توکل بر خدا و حسن ظن به وعده‌های الهی داشتند و می‏ فرمودند تجربه عمر من این است که اگر کاری برای خدا انجام شود، فوق آنچه آمال و آرزوهای ماست، نتیجه خواهد داشت.

ایشان همیشه جدای از منظر کارشناسی و غیره می‏ فرمودند حواستان باشد که کار دست اهل بیت(ع) است و در هر کاری به این بزرگواران متوسل شوید و توجه داشته باشید، به حرم حضرت معصومه (س) مشرف شوید و حتی از حضور در حرم حضرت امام خمینی(ره) و استمداد از ایشان نیز غافل نشوید.

ایشان تأکید می‏ کردند خداوند وعده نصرت داده و بندگانی که در این مسیر مجاهده می‏ کنند خداوند آنان را هدایت خواهد کرد و اگر در مسیری کاملا خالصانه قدم برداشتیم و در شناخت درست وظیفه و عمل به آن کوتاهی نکرده باشیم نتیجه، خلاف نظر ما شد، حتما خیر ما در آنچه پیش آمده، بوده است.