دیدار رئیس و جمعی از معاونان و مدیران دانشگاه ادیان و مذاهب با آیت‌الله رجبی

در این دیدار ابتدا حجت‌الاسلام والمسلمین آقای دکتر سید ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب ضمن عرض تسلیت به مناسبت رحلت حضرت علامه مصباح(ره)، انتصاب حضرت آیت‌الله رجبی را به ریاست مؤسسه امام خمینی(ره) تبریک گفتند.

ایشان در ادامه به بیان گزارشی از فعالیت دانشگاه ادیان و مذاهب پرداختند.

حجت الاسلام نواب خاطر نشان کرد اگر توجه شود میبینیم که هر مرکز آموزشی جدیدی که به صورت صحیح و منظم در حال فعالیت است ریشه در مؤسسه امام خمینی(ره) دارد. مؤسسه امام خمینی(ره) به عنوان مرکزی است که مراکز نوپدید و برنامهدار حوزه را مدیریت میکند و همه افرادی که امروز منشأ اثر هستند، مستقیم یا غیرمستقیم از آبشخور مؤسسه سیراب شدهاند.

آقای دکتر نواب در پایان سخنانشان گفتند مجموعه دانشگاه ادیان هیچ وقت از مؤسسه امام خمینی(ره) جدا نبوده و به صورت پیوسته ارتباط علمی، آموزشی و همکاری بین این مرکز علمی وجود داشته و امیدواریم در آینده نیز این همکاری‌ها به صورت گسترده‌تر و منظم‌تری ادامه یابد.

حضرت آیت‌الله رجبی نیز در این دیدار ضمن خوش‌آمدگویی به مدیران دانشگاه ادیان فرمودند ارتباط مؤسسه امام خمینی(ره) با دانشگاه ادیان از قبل برقرار بوده و از لطفی هم که در جاهای مختلف نسبت به مؤسسه مبذول داشته‌اید این مطلب به خوبی قابل درک است و ما نیز امیدواریم که فصل جدیدی از همکاری‌های بین مؤسسه امام خمینی(ره) و دانشگاه ادیان را در پیش داشته باشیم.

رئیس مؤسسه امام خمینی(ره) با نقل کلامی از مقام معظم رهبری که درباره علوم انسانی فرموده بودند «بشر چقدر ببافد و وابافد تا به اندکی از علم دست پیدا کند و ما در کنار دریای علم قرآن نشسته‌ایم و از آن استفاده نمی‌کنیم»، ابراز داشت از آنجایی که تعامل و گفت‌و‌گوی ادیان در سیره اهل بیت (علیهم‌السلام) نیز مطرح است و با توجه به اینکه امروزه ظرفیت گسترده‌ای در حوزه ادیان فراهم شده است، بنابراین هر فعالیتی که بخواهد در این حوزه صورت گیرد، نقطه آغاز آن این است که مبانی این فعالیت‌ها از منظر قرآن، استخراج و جهت‌گیری‌ها مبتنی بر این مبانی شکل گیرد.

استاد رجبی افزودند که طبیعی است اگر بخواهد چنین مبانی‌ای استخراج شود، محور و نقطه کانونی آن، هدایت بندگان به سوی اسلام ناب محمد‌ی (صلی‌الله‌علیه‌وآله) است. ورود همه ما به این عرصه‌ها، با این هدف است که همه را به سوی اسلام و آیین‌ حق، سوق دهیم. اما شیوه‌ها، برنامه‌ها و سیاست‌‌ها بسته به شرایط است.

آیت‌الله رجبی خاطر نشان کرد که حضرت علامه مصباح (رحمه‌الله) می‌فرمودند تعاملات باید مبتنی بر مدل دوایر متحدالمرکز باشد که کانون آن اسلام ناب است. گفت‌و‌گو با دیگر فرق و دیگر ادیان آسمانی و مکاتب نیز در این چارچوب تعریف می‌شود. البته این مدل، ایده‌ خوبی برای دیگر فعالیت در دیگر عرصه‌های فرهنگی، سیاسی و ‌اجتماعی نیز می‌باشد و کمک می‌کند انسان از هدف اصلی غفت نکند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه ادامه دادند که یکی از پروژه‌های مهم، که می‌تواند مبنای فعالیت‌ها قرار گیرد، استخراج مبانی از منظر قرآن، سیره اهل بیت و همچنین از منظر عقلی است. این کار برای کشور و جهان اسلام ضروری است.

آیت‌‌الله رجبی در پایان با توجه به کلامی از حضرت علامه مصباح(ره) که می‌فرمودند «اگر در جایی ما بتوانیم بر اساس مقدورات و مقررات کمکی صورت دهیم و اگر این کار را انجام ندهیم باید روزی پاسخگو باشیم»، خاطر نشان کرد مجموعه مؤسسه امام خمینی(ره) با توجه به مقدورات در خدمت دانشگاه ادیان خواهد بود.