ديدار معاون بين‌الملل و ارتباطات حوزه علميه با حضرت آيت‌الله رجبي

حجت‌الاسلام والمسلمین کوهساری، معاون بین‌‌‌الملل و ارتباطات حوزه علمیه و مدیران ایشان در روز 1399/12/14 با حضرت آیت‌الله رجبی، رئیس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) دیدار و گفت‌و‌گو کردند.

در اين ديدار حجت الإسلام و المسلمين كوهساري ضمن گرامی‌داشت یاد و نام حضرت علامه مصباح یزدی (قدس‌الله نفسه ‌الزکیه) و اهدای فاتحه به روح بلند ایشان، انتصاب حضرت آیت‌الله رجبی را تبریک گفتند.

ايشان افزود مؤسسه در حوزه‌های مختلف علوم دینی، به‌ویژه علوم انسانی اسلامی همیشه پیشقدم بوده است. در عرصه بین‌‌الملل نیز اساتید موسسه خوش درخشیده‌اند و فعالیت‌های خوبی انجام داده‌اند.

آقاي كوهساري بر استفاده معاونت بین‌الملل از ظرفیت مؤسسه امام خميني (ره) برای حضور علمی در عرصه بین‌الملل تأكيد كردند.

معاون بین‌‌‌الملل و ارتباطات حوزه علمیه افزود دیپلماسی دینی و حوزوی، یک دیپلماسی راهبردی، کلیدی و حیاتی است در راستای اهداف نظام اسلامی است. حوزه باید در مسائل بین‌‌المللی نقشی تأثیرگذار و تعیین‌کننده داشته باشد.

ايشان در ادامه گفت نقش علما و مراجع و حوزه علمیه در عرصه بین‌المللی، رصد آن و تأثیرگذاری در حل مناقشات منطقه‌ای بسیار مهم است.

ایشان همچنين بر لزوم ساماندهی طلاب زباندان و تقویت علمی آنها برای حضور در مجامع بین المللی، به‌ویژه دانشگاه‌ها تأکید کردند.

لزوم فعال‌ شدن و ساماندهی مراکز و موسسات حوزوی برای حضور در عرصه بین‌الملل و ابراز امیدواری برای حمایت بیشتر شورای عالی حوزه‌های علمیه به‌ویژه در مدیریت جدید حضرت آيت‌الله اعرافی و نیز اعضای جدید شورای عالی لزوم تهیه و ضبط برنامه‌های تفسیر قرآن برای مخاطب بین‌المللی از ديگر مباحثي بود كه حجت الإسلام و المسلمين كوهساري در مورد آن‌ها بياناتي ايراد كردند.

آیت‌الله رجبی نيز ضمن قدرداني از زحمات حجت الإسلام و المسلمين كوهساري و هيئت همراه ايشان، به بيان عمل‌كردها و خاطراتي از حضرت علامه مصباح در زمينه بين‌الملل اشاره كرده و گفتند: حضرت علامه مصباح (ره) به چند کشور سفر کرده و نظام آموزشی آنها رابررسی نمودند تا نقاط ضعف آنها و یا امکان استفاده از آن را بررسی کنند.

رئيس مؤسسه افزودند عرصه بین‌المللی و زبان‌های بین‌المللی عرصه جدیدی را بر روی انسان‌ می‌گشاید که در نحوه تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌ها تأثیر گذار است. در عرصه بین‌الملل هم ظرفیت زیادی هست و هم نیازهای زیادی وجود دارد. ما نيز وظیفه خود می‌دانیم با حوزه ارتباط وثیق داشته باشیم.

آيت‌الله رجبي اظهار داشت در یکی از سفرهای خارجی آیت‌الله مصباح به یکی از کشورها، رئیس آن دانشگاه گفته بود ما حاضریم همه دانشجویان خودمان را که 40 هزار نفر هستند در اختیار شما بگذاریم تا بر اساس محتوای درست پرورش دهید. بنابراين باید برای این حضور برنامه‌ عملیاتی مشخص و زمان‌بندی‌شده‌ای در نظر گرفته شود. و فرمایشات مقام معظم رهبری در این بخش‌ها مورد عنایت ویژه قرار گیرد. ما وظایف واجبی فراوانی بر عهده داریم که باید از میان آنها مهم‌ترین را انتخاب کنیم.

آيت‌الله رجبي در ادامه اين جلسه صميمي بيان كردند مؤسسه برای تهیه محتوا در زمینه معرفی اندیشه‌های اسلامی برای عرصه‌ بین‌المللی فعالیت‌ها و طرحی‌های داشته است که البته برای تهیه و نشر آنها در عرصه بین‌الملل آماده همکاری می‌باشد.

ايشان افزود از جمله فعاليت‌هاي مؤسسه در عرصه بين‌الملل، به موارد زير مي‌توان اشاره كرد:

• تشكيل انجمن آفاق است كه اعضاي آن اساتيد مؤسسه كه دانش‌آموخته خارج از كشور نيز مي‌باشند؛
  • انتشار مجله آفاق؛
  • حضور برخی اساتید مؤسسه در دانشگاه‌های خارج کشور؛
  • ارائه طرح معرفی اسلام بر اساس قرآن در عرصه بین‌الملل.