علامه مصباح بنیان‌گذار یک نظام نوین آموزشی و پژوهشی در عرصه علوم‌انسانی اسلامی بود

مدیر روابط‌عمومی مؤسسه امام خمینی‌ (ره) گفت: علامه مصباح بنیان‌گذار یک نظام نوین و بنیادین آموزشی و پژوهشی در حوزه علوم‌انسانی اسلامی بود.

به گزارش روابط‌عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، هادی عرب در دیدار دانشجویان دانشگاه فرهنگیان تبریز از مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با اشاره به نقش ماندگار علامه مصباح یزدی در عرصه علوم‌انسانی اظهار داشت: مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره به منزله یک مرکز آموزش عالی حوزوی و دانشگاهی، از نخستین نهادهای علمی بود که با رویکردی نوین و تلفیقی از حوزه و دانشگاه شکل گرفت.

مدیر روابط‌عمومی مؤسسه امام خمینی (ره) افزود: به‌منظور تولید علوم‌انسانی اسلامی علامه مصباح ره بر این باور بودند که در این عرصه دو مؤلفه بسیار مهم است؛ اول تربیت نیرو‌های متخصص و متعهد که هم ‌در علوم اسلامی و هم در علوم‌انسانی صاحب‌نظر و متخصص باشند و دوم تولید فکر و علم. در راستای تحقق این اهداف، بخش آموزش مؤسسه برای تربیت نیروی متخصص و بخش پژوهش برای تولید دانش طراحی شده است و چون این مرکز به دستور مبارک حضرت امام خمینی ره، شکل‌گرفته، مؤسسه به نام ایشان مزین شده است.

عرب ادامه داد: علامه مصباح با نگاه آسیب‌شناسانه به نظام‌های آموزشی حوزوی و دانشگاهی در داخل و خارج کشور، و ارزیابی نقاط قوت و ضعف آنها، باهدف تولید علوم‌انسانی اسلامی، نظام آموزشی حوزوی و دانشگاهی‌ای با الگویی نوین ارائه کردند. ایشان معتقد بودند که تربیت نیروهای متخصص و تولید دانش در حوزه علوم‌انسانی اسلامی ضرورتی انکارناپذیر است و تمام توان خود را برای تحقق این هدف به کار بستند.

مدیر روابط‌عمومی مؤسسه امام خمینی (ره) بیان داشت: این مؤسسه هم‌اکنون دارای ۱۳ رشته در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری است و دانش‌پژوهان پس از آموزش فقه و اصول، به فراگیری فلسله اسلامی، فلسفه غرب و یک دوره تفسیر موضوعی قرآن کریم با عنوان معارف قرآن می‌پردازند و پس از یادگیری این علوم، واحدهای درسی را بر اساس سرفصل‌های مصوب دانشگاهی در هر یک از رشته‌های علوم انسانی انتخابی فرامی‌گیرند. به این ترتیب، دانش‌پژوهان در نهایت قادر خواهند بود در حوزه علوم انسانی اسلامی به نقد و نظریه‌پردازی بپردازند؛ عرصه ای که امروز به‌شدت تحت تأثیر اندیشه‌های سکولار غربی است.

 

/انتهای خبر