نهمین جلسه کمیته علمی همایش بین‌المللی علوم‌انسانی اسلامی و بزرگداشت علامه مصباح یزدی(ره)

نهمین جلسه کمیته علمی همایش بین‌­المللی علوم‌انسانی اسلامی و بزرگداشت علامه مصباح یزدی(ره) در مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) به‌صورت حضوری و مجازی برگزار گردید.

به گزارش روابط‌عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، حجت‌الاسلام دکتر فولادی در نشست کمیته علمی همایش بین‌المللی علوم‌انسانی اسلامی و گرامیداشت علامه مصباح یزدی ره گزارشی از فعالیت­های همایش ارائه دادند: وی افزود:

تاکنون ۱۳۹ مقاله به دبیرخانه همایش علوم انسانی اسلامی ارسال شده است. همچنین اولین «پیش‌همایش بین المللی چیستی و چرایی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی» در اوائل مهر ماه توسط جامعه المصطفی افغانستان در این کشور برگزار خواهد شد.

از میان مقالات رسیده ۵۰ مقاله مربوط به پیش‌همایش افغانستان می‌باشد و در کل ۷۳ مقاله مرتبط با تبیین اندیشه­‌های علامه مصباح است. البته این آمار مربوط به مقالات ثبت شده در ساانه همایش است. اساتید بسیاری در موسسه و خارج از موسسه موضوعات مقالات خود را اعلام کرده‌­اند که به مرور در سامانه همایش ثبت خواهد شد.

حجت‌الاسلام فولادی با اشاره به روند داوری مقالات گفت: تمامی مقالات برای داوری به داوران ارسال شده است.

وی افزود مقرر شده است که تعداد ۶۰ مقاله سفارشی داشته باشیم که با اساتید و محققان قرارداد بسته خواهد شد. در اینجا ملاک و معیارهایی برای سفارش مقاله وجود دارد؛ اینکه باید موضوع نوآورانه، ارزشمند و دارای جنبه‌های کاربردی باشد تا از تکرار موضوعات کلیشه‌ای جلوگیری شود و به حل مسائل واقعی بپردازد.

وی افزود: اولویت این دوره از همایش، حمایت از دانشجویان، به‌ویژه دانشجویان دکتری است.

دبیر همایش بین‌المللی علوم‌انسانی اسلامی همچنین از نقش دانشگاه پردیس فارابی برگزار شده است که در این جلسات همکاری‌های مثبتی شکل‌گرفته است. برنامه «علم تا قلم» که هر ساله با حضور متفکران در دانشگاه تهران برگزار می‌شود، تلاش دارد با رویکردی نو و جذاب برگزار و به‌نوعی به موضوع علوم‌انسانی اسلامی بپردازد. همچنین مقرر شده است که چند نشست تبیینی و چالشی با صاحب‌نظران در پردیس فارابی، یک پیش همایش در دانشگاه قم و نیز دانشگاه آزاد اسلامی قم برگزار گردد.

حجت‌الاسلام فولادی خاطرنشان کرد:  مقرر شد که ده‌ها نشست علمی و کرسی ترویجی از مهرماه به‌مرور برگزار گردد.

وی ضمن اشاره به تشکیل کمیته‌های اجرایی، اطلاع‌رسانی، رسانه،  بین‌الملل و پشتیبانی و مالی گفت: تلاش می‌کنیم تا با همکاری مدیران گروه‌های مختلف علمی، مشارکت دانشجویان در همایش افزایش یابد و این همکاری به شکل مستمر ادامه داشته باشد.

دبیر همایش بین‌المللی علوم‌انسانی اسلامی اعلام کرد: برنامه‌ریزی شده است که مصاحبه‌های رسانه‌ای با مدیران گروه‌ها به‌صورت هفتگی و ماهانه برگزار شود تا اهداف همایش به شکل دقیق و شفاف به جامعه علمی و عموم مردم معرفی شود.

حجت‌الاسلام فولادی در پایان گفت: قرار است ضمن ملاقات با مدیران حوزه علمیه از جمله آیت‌الله اعرافی و... شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی، نسبت به همکاری جدی آنان در این رویداد مهم علمی ملی اقدام لازم صورت گیرد.

 

 

/انتهای پیام