مصاحبه آیتالله رجبی درباره دیدار با مقام معظم رهبری 21 تیرماه 1402
آیت الله رجبی تبیین کرد:
برنامههای مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در جهت تحقق منویات رهبری انقلاب/ مبلغین همه توان خویش را در امر تبلیغ دین به کار گیرند/ تجربه موفق موسسه امام خمینی(ره) در مقابله با استحاله فرهنگی دوران اصلاحات
مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) از همان ابتدای تأسیس تاکنون همه برنامهها و فعالیتهایش در جهت تحقق منویات رهبری معظم انقلاب اسلامی بوده است و دارای ظرفیتهای بالایی است که در این راستا به میدان آورده است.
به گزارش روابط عمومی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
آیت الله رجبی در گفت و گویی پیرامون دیدار اخیر طلاب و مبلغین حوزه با رهبر معظم معظم انقلاب اسلامی، به تبیین اهمیت و جایگاه تبلیغ و برنامه های موسسه برای عمل به فرامین معظم له پرداختند وگفتند: روحانیون و طلاب از سراسر کشور از ماه ها قبل از مسئولان حوزه درخواست دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی می کردند و خوشبختانه این انتظار طولانی مدت به سر آمد و به خدمت ایشان مشرف شدند.
ایشان با اشاره به اشتیاق فراوان طلاب و مبلغین برای دیدار با ولی امر مسلمین جهان افرودند: بسیاری از روحانیون و مبلغین حاضر در حسینیه امام خمینی(ره) از ساعتها قبل از دیدار از اقصی نقاط کشور حرکت کرده بودند و در حسینه هم اشتیاق به شنیدن بیانات ایشان و عمل به رهنمودهای معظم له را در شعارهای خود همچون «خونی که در رگ ماست هدیه به رهبر ماست» و «ای رهبر آزاده آمادهایم آماده» نشان میدادند و اعلام داشتند هرچه دارند در طبق اخلاص میگذارند و به پیشگاه رهبر معظم انقلاب برای تحقق منویات و رهنمودهای معظم له تقدیم میکنند.
آیت الله رجبی در ادامه سخنان خود به برنامههای مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برای عمل به رهنمودهای اخیر مقام معظم رهبری پرداختند و تأکید کردند: مؤسسه از همان ابتدای تأسیس تاکنون همه برنامهها و فعالیتهایش در جهت تحقق منویات رهبری معظم انقلاب اسلامی بوده است و دارای ظرفیتهای بالایی است که در این راستا به میدان آورده است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به ظرفیتهای مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در این راستا اشاره کرد و افزودند: ما انجمن دانش آموختگان مؤسسه را داریم که اعضای آن در اقصی نقاط کشور حاضر هستند و در عرصههای گوناگون همچون امامت جمعه، مسئولین فرهنگی در نهادهای مختلف برای تبلیغ معارف دینی انجام وظیفه میکنند. علاوه بر آن ظرفیت کانون طلوع در سطح اساتید را برای تبلیغ نخبگانی داریم که مباحث تخصصی نخبگانی ونیز مسائل فرهنگی بنیادین را مطرح می کنند.
ایشان به تجربه موفق مقابله با استحاله فرهنگی در دوره اصلاحات اشاره و تأکید کردند: ما در دوران اصلاحات تجربه موفقی در مقابله با توطئه دشمنان برای استحاله فرهنگی داشتیم که اساتید مؤسسه در مراکز دانشگاهی و نهادهای فرهنگی حاضر میشدند و به تبیین مباحث روز با رویکرد تهاجمی و تبیینی و ترویج معارف اسلامی می پرداختند.
آیت الله رجبی مرکز آموزشهای مجازی و نیمهحضوری فرهنگ و معارف اسلامی را از دیگر ظرفیتهای مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) دانستند و گفتند: مرکز آموزشهای فرهنگ و معارف اسلامی از طریق برگزاری دورههای رسمی و غیر رسمی برای دانشجویان، طلاب و سایر اقشار کشور نقش مهمی در بصیرتافزایی و ترویج معارف اسلام و انقلاب اسلامی داشته است.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به تأکیدات مقام معطم رهبری مبنی بر اوجب واجبات بودن حفظ و تقویت ایمان مردم ونظام اسلامی افزودند: طرح ولایت یا مبانی اندیشه اسلامی که نظام تفکر دینی را به اساتید دانشگاهها، دانشجویان، طلاب و نخبگان کشوری و مدیران نظام اسلامی ارائه میکند از دیگر ظرفیتهایی است که برای تبلیغ مبانی نظام و مبانی اندیشه اسلامی به کار گرفته میشود و این دغدغه رهبری معظم انقلاب را برطرف میکند، تجربه بیش از بیست ساله این طرح نشان از موفقیت آن دارد که بیش از 120هزار نفر از قشر تحصیلکرده و فرهیخته آن را گذراندهاند و از عظمت و اثرگذاری آن سخن گفتهاند.
ایشان مجلات و منشورات مؤسسه را از دیگر ظرفیتهای مهم برای تحقق منویات رهبری دانستند و گفتند: مجلات علمی و تخصصی مؤسسه که نخبگانی است و همچنین سایر مجلات و منشورات مؤسسه که برای قشر جوان و نوجوان و نیز خانوادهها تهیه و توزیع میشود همه در واقع در این راستا اثرگذاری خوبی دارند.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه به دغدغه رهبری معظم انقلاب مبنی بر توجه به مقوله تبلیغ پرداختند و گفتند: نکته مهمی که در فرمایشات مقام معظم رهبری بود تشکیل کانونهای تبلیغ بود که یک نیاز جدی هست تا به تربیت، مجهز ساختن و اعزام مبلغان بپردازد و ما در مؤسسه نیز به این مقوله اهتمام داشتهایم و تربیت شدگان این مؤسسه در سطوح مختلف میتوانند نقش آفرینی کنند.
آیت الله رجبی افزودند: دفتر ارتباطات فرهنگی مؤسسه ظرفیت دیگری است که با شناسایی و تغذیه فکری فعالان فرهنگی در سطح کشور به تبلیغ و جهاد تبیین اهتمام دارد.
ایشان به بخش دیگری از فرمایشات رهبری مبنی بر مخاطبشناسی در امر تبلیغ پرداختند و گفتند: گروههای علوم انسانی اسلامی مؤسسه مثل رشتههای روانشناسی، جامعهشناسی، تعلیم و تربیت بحثهای خوبی در مورد اثرگذاری پیام مطرح میکنند که میتواند مورد استفاده سایر مبلغین باشد و فارغ التحصیلان ما در مؤسسه مجهز به این دورهها و تخصصها هستند تا در نهادینهسازی و اثرگذاری تعالیم دینی بیش از پیش مثمر ثمر باشند.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) داشتن روحیه جهادی در تبلیغ را مهم ارزیابی کردند و ابراز داشتند: در امر تبلیغ مقام معظم رهبری بر داشتن روحیه جهادی تأکید داشتند و خوشبختانه نیروهای تربیت شده در مؤسسه به این نکته توجه ویژهای دارند و به بصیرت و احساس مسئولیت و فعالیتهای جهادی اهمیت میدهند.
آیت الله رجبی گفتند: بنا به اهمیت مقوله تبلیغ معارف دینی، درسهای مؤسسه در ایام تبلیغی تعطیل میشود و بسیاری از اعضای هیئت علمی و محققین به امر تبلیغ میپردازند.
ایشان در پایان سخنان خود داشتن اخلاص را از مهمترین عوامل موفقیت در امر تبلیغ دانستند و در توصیههایی به مبلغین تأکید کردند: مبلغین باید همه توان خویش را در امر تبلیغ دین به کار گیرند و اجازه ندهند چیزی مانع انجام وظیفه آنان و ادای رسالتشان شود و بر روی مسائل مبنایی و زیرساختی اندیشه و نظام اسلامی تمرکز ویژه داشته باشند چرا که ایمان و نظام اسلامی بر اساس مبانی اصلی خود تقویت میشود لذا باید روی این اصل مهم سرمایهگذاری ویژهای داشته باشند.
آدرس متن بیانات مقام معظم رهبری
اعضاي پورتال فقط در صورت فراموش نمودن نام کاربري و رمز عبور ميتوانند به اين صفحه مراجعه نمایید. برای مشاهده شماره تلفن های ارتباطی بخش های مختلف اینجا کلیک نمایید...