دیدار رئیس محترم دانشگاه آزاد، جناب آقای دکتر محمد ‌مهدی طهرانچی و هیئت محترم همراه، با حضرت آیت الله رجبی رئیس و معاونین محترم موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در تاریخ 13 مرداد ماه

در ابتدای این دیدار که در تالار اندیشه موسسه امام خمینی(ره) برگزار گردید، جناب آقای دکتر طهرانچی با گرامی داشت یاد علامه مصباح(ره)، مطرح نمودند که امیدواریم بتوانیم تعامل خوبی میان موسسه و دانشگاه داشته باشیم.

ایشان اشاره کردند که علوم غربی، که هم‌اکنون در دانشگاه‌های کشور ما ارائه می‌شوند رابطه‌ای با بحث رب ندارند و با این علوم نمی‌توان تمدن اسلامی را محقق کرد و ارائه دروسی اسلامی تحت واحدهایی محدود، نمی‌تواند مشکل را بر طرف کند و لازم است در خود این علوم تحولاتی صورت گیرد و این تحول است که می‌تواند منجر به تغییر فرهنگ در دانشگاه‌ها و کشور شود و ما معتقدیم که موسسه امام(ره) یکی از پیشروان در این زمینه است.

ما در دانشگاه آزاد به ضرورت این تحول معتقدیم و اقداماتی در این زمینه را شروع کرده‌ایم و به دنبال تحقق سند دانشگاه اسلامی هستیم و همچنین در دانشگاه قم در صدد راه‌اندازی واحد علوم انسانی اسلامی هستیم.

در زمینه اساتید دانشگاه نیز، معتقد به طی کردن دوره‌های مطالعاتی‌ای هستیم که بتواند از این طریق، خلاءها را در زمینه آشنایی با مبانی و آموزه‌های اسلامی برطرف کند، چرا که معتقدیم خیلی از مشکلات ناشی از عدم علم است نه عناد و دشمنی. همچنین در نظام موضوعات پایان‌نامه‌ها نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است که در این زمینه‌ِها معتقدیم که موسسه می‌تواند به ما کمک کند.

حضرت آیت الله رجبی نیز در این جلسه ضمن خوشامدگویی به مهمانان، یاد امام، شهدا و علامه مصباح را گرامی داشتند و اظهار امیدواری کردند که این جلسه سرآغازی در مسیر تحولات باشد.

ایشان تاکید نمودند که دانشگاه آزاد دارای ظرفیت عظیمی است که داشتن یا نداشتن نگاه اسلامی در آن می‌تواند نقش مهمی در ایجاد فرصت‌ها و یا تهدیدها داشته باشد، که این امر در دانشگاه‌های دیگر نیز به همین صورت است.

ایشان با بیان اینکه امام خمینی‌(ره) تاکید فراوان بر وحدت حوزه و دانشگاه داشتند، اضافه فرمودند که مهمترین نیاز دانشگاه‌های ما مسائل ارزشی است و علمی که در دانشگاه تدریس می‌شود بر مبانی ای استوار است که حداقل سکولاری است به معنای جدایی دین از سیاست.

ایشان افزودند این مشکلات از طریق دستورالعمل حل نمی‌شود و لازم است تا نگرش تغییر یابد و باید به مبانی علوم انسانی پرداخت و این مبانی باید بر اساس مبانی عقلی و نقلی اسلامی جایگزین شوند و این نیازی است ضروری و امام (ره) نیز در جریان انقلاب فرهنگی در دانشگاه‌ها فرمودند دانشگاه‌ها را باز کنید اما علوم انسانی را با کمک حوزه شروع کنید.

ایشان با تاکید بر نقش نیروی انسانی در هر سازمانی، بر نقش اساتید تاکید نمودند و فرمودند: ما حتی اگر متون درسی را نیز تغییر دهیم اما اگر استاد به این دروس معتقد نباشد تاثیر مطلوبی نخواهد داشت و اثر متن نیز خنثی خواهد شد، لذا لازم است تا از اساتیدی مومن و معتقد به این مبانی اسلامی و معتقد به نظام اسلامی استفاده شود.

ایشان اشاره فرمودند که لازم است به سمت اقناع‌سازی اساتید و دانشجویان با ارائه ضعف مبانی غربی و بیان درستی و کامل بودن مبانی عقلی و نقلی اسلامی برویم و این مبانی را جایگزین کنیم. ایشان با اشاره به تجربه طرح ولایت و تغییراتی که در این دوره‌ها در میان افراد ایجاد شده است اشاره فرمودند که این افراد بعد از اتمام دوره اذعان می‌کردند که به این نظام فکری و سیاسی افتخار می‌کنیم.

ایشان در نهایت تاکید نمودند که موسسه امام خمینی(ره) تا آنجا که بتواند و قوانینش اجازه بدهد آماده همکاری با دانشگاه آزاد خواهد بود.

در انتهای این جلسه مقرر گردید تا کارگروهی تشکیل شده و مقدمات عملیاتی شدن این همکاری‌ها را فراهم نماید.

لينك كانال «مؤسسه امام خميني(ره)» در ايتا:  https://eitaa.com/iki_ac_ir